ETUSIVU SAHAKONEET SAHATAVARAKÄSITTELYLAITTEET

SAHATAVARAKÄSITTELYLAITTEET

Dimensiolajittelu

Dimensiolajittelu vastaanottaa sahasta tulevan sahatavaran ja lajittelee sen dimensioittain lokeroihin. Dimensiolajitteluun voidaan yhdistää laatulajittelu, joka toteutetaan automaattisella kameralajittelulla. Automaattisen kameralajittelun parina sahatavaran katkonnassa toimii luotettavasti erilaiset trimmeri ja servosaha ratkaisut.

Dimensiolaitokselle on tärkeää toimintavarmuus, laaja dimensiokirjon käsittelykyky ja sahatavaran ”hellävarainen” käsittely. Dimensiolajittelijoillamme voidaan käsitellä paksuudet 15-120mm ja leveydet 75-300 mm, maksimi lajittelulinjan nopeus 160 kpl/min.

Lajittelulinjassa on tavallisesti seuraavat toiminnot: sahatavaran vastaanotto, hajotus, annostelu, mittaukset ja kääntö, päiden katkaisu, lajittelu, lokeristo ja lokeroiden purku.

Yhdistelmälaitokset

Yhdistelmälaitoksen ideana on mahdollistaa sekä kuivaamattoman että kuivatun sahatavaran käsittely samassa laitoksessa. Yhdistelmälaitosta käytetään silloin, kun sen kapasiteetti riittää käsittelemään sekä tuore että kuivattu sahatavara. Kuivaamattomalle sahatavaralle tehdään dimensiolajittelu ja rimoitus sekä kuivatulle sahatavaralle laatulajittelu ja paketointi. Yhdistelmälaitos kootaan seuraavista yksiköistä: paketin purku ja hajoitus, annostelu, lajittelu, päiden sahaukset, lajittelukuljetin ja lokerot, kokoojakuljettimet, hajoitus, annostelu, ladonta, rimoitus tai välilatat ja paketointi. Pienempiä yhdistelmälaitoksia, joissa on yhdistetty paketinpurku- rimoitus- ja paketointitoiminnot, voivat käyttää esimerkiksi lämpöpuun valmistajat jotka jatkojalostavat valmista sahatavaraa.

Tasaamot

Tasaamo on suurten sahojen laitos ja tarkoitettu kuivaamosta tulevan sahatavaran laatulajitteluun ja paketointiin. Laatulajittelu toteutetaan nykyään automaattilajitteluna. Tasaamon toiminnot ovat: kuivaamopaketin purku, rimojen erottelu, annostelu, laatulajittelu kameralajitteluna, päiden tasaus, lajittelukuljetin ja lokeristo, kokoojakuljettimet ja paketointi.

BioCone Oy
Asematie 10
82380 Tolosenmäki
info(at)biocone.fi

Y-tunnus: 2753388-6

 

 

 


 
©2022 BioCone Oy - MMD Networks Oy